Prezentarea competențelor INCDIE ICPE-CA cu privire la creșterea eficienței energetice a mașinilor electrice în domeniul echipamentelor industriale și în domeniul instalațiilor de foraj

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a organizat pe 7 septembrie 2020, începând cu ora 10:00, workshop-urile: Prezentarea competențelor INCDIE ICPE-CA cu privire la creșterea eficienței energetice a mașinilor electrice în domeniul echipamentelor industriale” și „Prezentarea competențelor INCDIE ICPE-CA cu privire la domeniul instalațiilor de foraj” Evenimentele s-au desfășurat in cadrul proiectului POC G “Transfer de cunostinte catre mediul privat in domeniul Energie avand la baza experienta stiintifica a ICPE-CA – TRANSENERG”. Proiectul este finantat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor, Sectiunea G: Parteneriate pentru transfer de cunostinte.

Workshop-ul s-a derulat la sediul INCDIE ICPE-CA cu un număr limitat de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică, având în vedere reglementările legale în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin intermediul platformei Zoom, au putut participa și interacționa și  restul invitaților care nu au putut fi prezenți la conferința organizată la sediul INCDIE ICPE-CA.

Workshop-ul a avut ca scop principal evidentierea expertizei ICPE-CA pentru a veni in intampinarea necesitatilor beneficiarilor care desfasoara activitati economice in industrie.

Menționăm că proiectul propune dezvoltarea activităților de CD privind realizarea următoarelor echipamente / instalații / sisteme:

  • Sisteme de acționare cu motoare electrice cu eficiență energetică ridicată;
  • Echipamente de conversie energetică din surse regenerabile de energie;
  • Echipamente de stocare a energiei;
  • Echipamente și sisteme de testare a utilajelor industriale;
  • Echipamente și sisteme de testare pentru componentele vehiculelor feroviare;
  • Sisteme de monitorizare a proceselor industriale cu consum redus de energie;
  • Alte echipamente industriale cu consum redus de energie.