Prezentarea competențelor INCDIE ICPE-CA în domeniul feroviar

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a organizat pe 24 mai 2019 workshop-ul: Prezentarea competentelor INCDIE ICPE-CA in domeniul feroviar”. Evenimentul  s-a desfasurat in cadrul proiectului POC G “Transfer de cunostinte catre mediul privat in domeniul Energie având la baza experiența stiintifică a ICPE-CA – TRANSENERG”. Proiectul este finantat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor, Sectiunea G: Parteneriate pentru transfer de cunostinte.

Workshop-ul „Prezentarea competentelor INCDIE ICPE-CA in domeniul feroviar” a avut ca scop principal evidentierea expertizei ICPE-CA  pentru a veni in intampinarea necesitatilor beneficiarilor care desfasoara activitati în domeniul transportului feroviar. Cu acest prilej, au fost abordate teme precum: prezentarea proiectului TRANSENERG; expertiza INCDIE ICPE-CA privind sistemele de testare a echipamentelor din dotarea materialului rulant feroviar; sisteme de scanare si analiza optica a structurilor mecanice – analiza proceselor cinematice, vibratii, solicitari mecanice; sisteme si mijloace de echilibrare dinamica cu aplicatii in domeniul materialului rulant; sisteme  utilizate la alimentarea motoarelor electrice asincrone; echipamente de monitorizare vibroacustica, analiza spectrala, echilibrare dinamica IN SITU,ce poate fi aplicata in domeniul materialului rulant.

 

Menționăm că proiectul propune dezvoltarea activităților de CD privind realizarea următoarelor echipamente / instalații / sisteme:

  • Sisteme de acționare cu motoare electrice cu eficiență energetică ridicată;
  • Echipamente de conversie energetică din surse regenerabile de energie;
  • Echipamente de stocare a energiei;
  • Echipamente și sisteme de testare a utilajelor industriale;
  • Echipamente și sisteme de testare pentru componentele vehiculelor feroviare;
  • Sisteme de monitorizare a proceselor industriale cu consum redus de energie;
  • Alte echipamente industriale cu consum redus de energie.

Invitația poate fi descărcată aici:

Programul conferinței de lansare poate fi descărcat aici:

Poze workshop „Prezentarea competentelor INCDIE ICPE-CA in domeniul feroviar