Workshop pentru prezentarea generală a competențelor INCDIE ICPE-CA în domeniul energiei

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a organizat pe 23 mai 2019 workshop-ul: „Prezentarea generala a competentelor INCDIE ICPE-CA in domeniul energiei”. Evenimentul  s-a desfasurat in cadrul proiectului POC G “Transfer de cunostinte catre mediul privat in domeniul Energie avand la baza experienta stiintifica a ICPE-CA – TRANSENERG”. Proiectul este finantat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor, Sectiunea G: Parteneriate pentru transfer de cunostinte.

Workshop-ul „Prezentarea generală a competențelor INCDIE ICPE-CA in domeniul energiei” a avut ca scop principal evidentierea expertizei ICPE-CA pentru a veni in intampinarea necesitatilor beneficiarilor care desfasoara activitati economice in industrie. Prin urmare, prezentările au vizat  proiectarea si optimizarea masinilor electrice cu aplicatii speciale, tehnologii de aerare a apei pentru cresterea potentialului ecologic al apelor modificate si artificiale; realizari si  perspective de transfer tehnologic si servicii de cercetare în vederea valorificarii bioresurselor in instalatii de biogaz descentralizate; exemplu de buna practica pentru imbunatatirea sigurantei in exploatare si a nivelului de calitate pentru echipamente sub presiune; sisteme de stocare termica performante integrate in sursele rezidentiale de energie regenerabila – solutie inovativa pentru trecerea la cladiri cu consum de energie zero (nZEB).

Menționăm că proiectul propune dezvoltarea activităților de CD privind realizarea următoarelor echipamente / instalații / sisteme:

  • Sisteme de acționare cu motoare electrice cu eficiență energetică ridicată;
  • Echipamente de conversie energetică din surse regenerabile de energie;
  • Echipamente de stocare a energiei;
  • Echipamente și sisteme de testare a utilajelor industriale;
  • Echipamente și sisteme de testare pentru componentele vehiculelor feroviare;
  • Sisteme de monitorizare a proceselor industriale cu consum redus de energie;
  • Alte echipamente industriale cu consum redus de energie.

Invitația poate fi descărcată aici:

Programul conferinței de lansare poate fi descărcat aici:

Poze workshop pentru prezentarea generală a competențelor INCDIE ICPE-CA în domeniul energiei